В Британії під час гібридної війни брали участь 50 тисяч російських ботів

28 ЛИСТОПАДА 2017 11:51

Під час VIIІ Національного Експертного Форуму «Україна: у прагненні до рівноваги» сьогодні, 28 листопада, міністр внутрішніх справ заявив, що Україна кожного дня зазнає величезної кількості інформаційних атак та нападів ботів з боку Російської Федерації, повідомляє TrueUA.

Глава МВС України підкреслив, що в Британії під час гібридної війни брали участь 50 тисяч російських ботів, формуючи думку британських виборців. Хоча мова цієї країни зовсім не схожа на російську.

«А тепер давайте подумаємо, яку кількість ботів та інформаційних атак отримує Україна? І не під час виборів, а всі ці роки. І чи діють в Україні прямі агенти впливу цього режиму? Так. Більше того, володіють ліцензіями на телеканалах. І наша ліберальність дозволяє їм працювати спокійно. Тому, коли ми говоримо про внутрішню напругу, про те, що існує два фронти, – це також правда. Чинник внутрішньої атаки – є головним компонентом тієї гібридної війни, яку ми зараз переживаємо. І затишшя на фронті, не значить, що затихло в середині країни», – зазначив міністр.

Арсен Аваков нагадав про зловмисників, яких затримали під час спроби підірвати угорський пам’ятник на кордоні з Україною. Виявилось, що ця ж група постійно проводила різні диверсії щодо святих місць і пам’ятників сусідніх країн. За словами глави МВС, такі злочинні групи – це також метод ворога вести гібридну війну на території України.

Нагадаємо, сьогодні, 28 листопада, міністр внутрішніх справ бере участь в VIIІ Національному Експертному Форумі «Україна: у прагненні до рівноваги». Арсен Аваков розповів, що наразі працює оперативне угрупування російських військ, які перекинули на Донбас таку кількість військової техніки, яка перевищує озброєння великих країн Європи.

Світ, 28.11.2017 11:51