Блискавка вбила футболіста Септіана Рахарджа. Фото: соцмережі

В Індонезії футболіст помер від удару блискавки під час матчу

В Індонезії трагедією завершився один із футбольних матчів. Гравця місцевої команди "Персікас Субанг" Септіана було вбито ударом блискавки просто під час гри.

Про це повідомляють низка ЗМІ, зокрема AlertaMundoNews у соцмережі "Х".

Зазначається, що внаслідок удару блискавки 34-річний Септіан упав на газон і втратив свідомість. За словами начальника поліції міста Бандунг, після інциденту гравця терміново доставили до лікарні, і там уже констатували смерть футболіста від отриманих травм. На жаль, лікарі були безсилі врятувати життя потерпілому.

"Родина загиблого не бажає проводити розтин, тому що це доля від Бога, і вони щиро сприймають цей інцидент і не будуть подавати до суду на жодну зі сторін", зазначив правоохоронець.

 удар блискавки вбив футболіста в індонезії

Скріншот з відео

Додамо, що в 1998 році сталася трагедія, що увійшла в історію футболу. У жовтні того року в Центральній Африці під час футбольного матчу 11 гравців однієї команди раптово загинули в середині гри від удару блискавки, що влучила в поле. Ще 30 осіб, присутніх на грі, дістали опіки.

"Блискавка вбила одним ударом 11 молодих гравців віком від 20 до 35 років під час футбольного матчу", повідомляла тоді місцева газета. 

Нагадаємо, в грудні минулого року на заході Індонезії сталося виверження вулкана Мерапі. Внаслідок виверження загинули 11 альпіністів. Ще понад 40 людей вважалися зниклими безвісти. 

Зазначається, що з кратера вулкана "викинуло" шлейфи білого та сірого попелу, який накрив кілька довколишніх сіл. Людям, які проживають на схилах Мерапі, рекомендували триматися на відстані три кілометри від гирла кратера через потенційну лаву. Населенню роздали маски й закликали носити окуляри, щоб захиститися від вулканічного попелу. Загалом на схилах Мерапі проживає близько 1400 осіб, найближчі села розташовані за п'ять-шість кілометрів від вершини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.02.2024 12:37