В Іспанії відбулася La Tomatina - щорічна помідорна битва

31 СЕРПНЯ 2017 16:53

Близько 22 тисяч осіб із майже 100 країн світу взяли участь у щорічній битві помідорами в містечку Буньоль, автономна область Валенсія. Фестиваль La Tomatina в цьому році пройшов вже в 72-й раз.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DT.UA.  

За традицією, кожну останню середу серпня в містечку Буньоль у Валенсії влаштовують жартівливий бій, в якому використовують помідори, як снаряди. Ця подія привертає в невелике містечко туристів зі всього світу. За підрахунками влади, приблизно 65% «бійців» цього року приїхали з-за кордону. Весь день у містечку, населення якого не перевищує 10 тисяч осіб, панує святкова атмосфера.   

Крім «битви» помідорами, яка, безсумнівно, є окрасою фестивалю, тут проходять театралізовані музичні вистави, конкурси та ярмарки.  

Зі збільшенням числа учасників міська влада змушена докладати все більше зусиль для організації заходу та забезпечення безпеки.   

Цього року через теракт у Каталонії поліцейських, які стежать за порядком на вулицях міста, було набагато більше, ніж раніше. За час битви, що тривала годину, було витрачено близько 160 тонн помідорів — на 5 тонн більше, ніж роком раніше.

 

Суспільство, 31.08.2017 16:53