Фото: Генеральний штаб ЗСУ

В ISW повідомили про просування українських військових на лівому березі Херсонщини

Збройні сили України продовжують масштабні наземні операції на лівому березі Херсонської області та встановили підтверджену присутність у населеному пункті Кринки, що на східному березі. 

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики, посилаючись на кадри із геолокацією, опублікованих 19 жовтня, вказують, що українські війська просунулися на північний схід Кринок (27 кілометри на схід від міста Херсон та 2 кілометри від річки Дніпро). Тим часом російські військкори стверджували, що українські сили закріпилися в районі Кринок і продовжують зберігати свою присутність в районі Антонівського шосе та залізничних мостів.

Кринки

Мапа: ISW

"Російські блогери також заявляли, що підрозділи ЗСУ тимчасово просунулися до дороги Козачі Табори-Кринки-Корсунка, перш ніж російські авіаудари відкинули українські війська до північної околиці населеного пункту. Також повідомлялося про бої в районі Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра)", — пишуть в Інституті вивчення війни.

В ISW посилаються на заяву Генштабу Збройних сил України від 19 жовтня, що російська авіація завдала удару по Піщанівці, яка розташована на лівому березі. Аналітики ISW припускають, що на той момент українські сили ще були присутні в населеному пункті.

Нагадаємо, напередодні Інститут вивчення війни припускав, що українські морпіхи просунулися на окупованому березі Дніпра, зокрема, на північ від Піщанівки. ISW зазначав, що росіяни стурбовані можливістю "більш масштабної української операції" на окупованій Херсонщині. Пізніше Генштаб ЗСУ у своєму зведенні побічно підтвердив повідомлення про просування українських сил на лівий берег Дніпра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 04:02