Фото: росЗМІ

В ISW заявили про захоплення росіянами Крохмального на Харківщині: у ЗСУ прокоментували

У неділю, 21 січня, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті написали, що війська країни-агресорки просунулися вздовж лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна та захопили село Крохмальне.

Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону повідомив, що це явище тимчасове.

"Загроз для сусідніх підрозділів це не становить, і, я думаю, це тимчасове явище. Лінія фронту щоденно зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення чи відбиття 100 метрів, нам це не потрібно. А для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу приносити як Піррову, щоб показати, чому лише протягом січня вони втратили 7055 вояків на фронті у смузі відповідальності стратегічного угрупування "Хортиця". Тому найменше — метр-два, вони вже кричать, що взяли Берлін", — розповів речник.

Фітьо наголосив, що головна мета ЗСУ — вберегти життя українських захисників. Відтак, позиції наших воїнів були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону.

"У селі Крохмальному до повномасштабного вторгнення проживали 45 людей, тобто було десь пʼять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому ці кількасот метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхні життя у безпеці", — розказав Фітьо.

Військовий додав, що у 2024 році росіяни не відмовилися від наступу на Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках. За словами речника, РФ намагається просуватися "від Куп'янська до Нью-Йорка".

"З початку січня знищили 120 танків, 218 БМП, 178 гармат і мінометів різних калібрів. 7055 росіян вбили або поранили у смузі відповідальності "Хортиці", — зазначив Фітьо.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, російська армія попри чисельну перевагу не може витіснити українські сили на лівобережжі Херсонщини. Це безпосередньо пов'язано з поганою підготовкою і координацією окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 10:39