Фото: Генштаб ЗСУ

Чому окупанти не можуть витіснити ЗСУ з лівобережжя Херсонщини: роз'яснення британської розвідки

Російська армія попри чисельну перевагу не може витіснити українські сили на лівобережжі Херсонщини. Це безпосередньо пов'язано з поганою підготовкою і координацією окупаційних військ.

Про це йдеться у розвідувальному зведенні британського міноборони. За даними розвідки, на цей момент Збройні сили України на лівобережжі Херсонської області постали перед труднощами, але все ще зберігають там свою присутність.

Своєю чергою британські розвідники переконані, що російське угрупування "Днепр" зазнало невдачі в усіх своїх спробах витіснити українських захисників, попри те, що майже напевно має значну перевагу в балансі сил у цьому районі.

"Дуже ймовірно, що погана підготовка і координація російських військ у цьому районі обмежує їхні наступальні можливості", — написали британські розвідники.

У міноборони Британії наголосили, що російські загарбники продовжать наступ в районі Кринок протягом наступних тижнів, попри значні втрати особового складу, оскільки витіснення Сил оборони з лівого берега Дніпра залишається для них пріоритетним завданням.

Інфографіка: британська розвідка

Для чого ЗСУ створили плацдарм на лівому березі Дніпра

На південній ділянці фронту українські Збройні сили змогли утримати повернуті території України, особливо на східному березі річки Дніпро. Двома основними цілями українських сил у регіоні є контроль над районами на лівому березі Дніпра і відтіснення російських підрозділів на південь, тим самим рятуючи місто Херсон від російського вогню із закритих позицій.

Нагадаємо, прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Також Гуменюк розповідала, що ситуація у населеному пункті Кринки на лівобережжі Херсонської області тяжка. Ворог потужно тисне вогнем на населений пункт. За її словами, наразі в населеному пункті немає жодної вцілілої будівлі. Однак, попри постійні бойові дії та спроби ворога вибити українські підрозділи, захисникам вдається утримувати позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 17:19