Скріншот

В Італії відбулося виверження вулкану Етна (відео)

На італійському острові Сицилія почав вивергатися вулкан Етна. Сейсмічна активність вулкана підвищилася раптово.

Про це повідомляє The watchers.

Зазначається, що виверження почалося ввечері 13 серпня у південно-східному кратері Етни. Активність швидко збільшилася, і вулкан почав вивергати фонтани лави. Місцеві мешканці також помітили потік лави, що спускається по південному схилу одного з кратерів.

Через збільшення активності обсерваторія вулкана Етна підвищила колірний код для авіації з жовтого до помаранчевого, а потім і до червоного рівня. В прилеглому місті Ріфуджо почалося випадіння попелу. 

Крім того, за даними ANSA, через виверження вулкана у місті Катанія закрили аеропорт та обмежили рух дорогами. Компанія SAC, яка керує міжнародним аеропортом імені Вінченцо Белліні, оголосила, що польоти будуть призупинені до 20:00 (21:00).

Дорожній рух також зупинився або сповільнився через попіл на дорозі. Мер Катанії розпорядився тимчасово заборонити на 48 годин рух двоколісних транспортних засобів (велосипедів і мотоциклів) та обмежити рух транспортних засобів зі швидкістю не більше 30 км/год на всіх вулицях.

Комунальники почали прибирати з вулиць вулканічний попіл. Містян просять "відкладати вулканічний пісок, вивезений з приватних приміщень, у невеликі контейнери біля будинків". За даними видання, вранці 16 серпня активність вулкана Етна дещо знизилася.

Нагадаємо, 10 серпня турецьку провінцію Малатья сколихнув сильний землетрус. Магнітуда підземних поштовхів сягала 5,3 бала. Сейсмологи зазначили, що епіцентр землетрусу був на глибині сім кілометрів в околицях міста Єшилюрт. Поштовхи були дуже відчутними — у будинках хиталися меблі, люстри. Місцями — й цілі будинки сколихнув землетрус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.08.2023 09:24