В Італії зафіксована друга смерть від коронавіруса

22 ЛЮТОГО 2020 14:33

В Італії помер ще один пацієнт, заражений новим типом коронавіруса. Згідно з даними джерел в міністерстві охорони здоров'я країни, мова йде про мешканку Ломбардії.

Таким чином число жертв інфекційної пневмонії в Італії зросла до двох осіб. Згідно з даними агентства ANSA, померла могла бути знайома з 38-річним чоловіком з міста Кодон. Він теж підхопив коронавірус і зараз знаходиться в лікарні у важкому стані.

Нагадаємо, що за останні кілька днів в Італії було виявлено відразу кілька нових випадків захворювання. Тільки в п'ятницю стало відомо про 16 нових пацієнтів з коронавірусом. Загальна кількість інфікованих в цій країні досягло 29 осіб.

Епіцентром спалаху захворювання стало невелике місто Кодон. З метою запобігання поширенню епідемії в регіоні Ломбардія заборонили масові заходи і активну торгівлю. Можна купувати тільки предмети першої необхідності. Школи і дитячі садки закриті.

До слова, першим загиблим від коронавіруса в Італії став 78-річний чоловік. До нього в Європі жертвою цього захворювання стала лише одна людина. Мова йде про літнього туриста з китайського Хубей. Він помер у Франції.

Світ, 22.02.2020 14:33