В Італії знову рекордне число померлих за добу

22 БЕРЕЗНЯ 2020 09:52

793 людини померли в Італії від Covid-19 за минулу добу, хоча багатьом здавалося, що п'ятниця і її 627 жертв стануть абсолютним рекордом.

У лікарні Кремони - невеликого містечка в Ломбардії в відділенні інтенсивної терапії щодня ведуть боротьбу з вірусом не на життя, а на смерть. Всі місця в відділенні зайняті хворими з ускладненнями від коронавіруса. Створена на швидку руку додаткова палата заповнилася за один день. Персонал працює цілодобово з невеликою перервою, щоб переодягнутися, поїсти і поспати.

На щоденній прес-конференції в Римі глава Цивільної оборони Анджело Бореллі заявив, що за добу на Апеннінському півострові зареєстрували 4820 нових випадків, загальне число заражених перевищила 42 680.

З огляду на масштаб епідемії, Італія терміново потребує кваліфікованих медичних кадрах і обладнанні. Перша партія з замовлених урядом у КНР 8 мільйонів хірургічних масок відвантажена виробниками провінції Гуандун і найближчим часом вилетить за призначенням.

Тим часом Круїзний лайнер Costa Pacifica в суботу в другій половині дня завершив висадку всіх пасажирів в порту Генуї. Напередодні французький Марсель відмовив їм у праві зійти на берег, хоча серед них не було ні підтверджених, ні підозрілих випадків.

Влада Італії посилюють заходи боротьби з коронавірусом після того, як число померлих від інфекції в республіці перевищила 4800 чоловік, повідомляє Euro News.

На всій території країни вже майже два тижні діє заборона виходити на вулицю без вагомих підстав, закриті навчальні заклади, бари, ресторани, розважальні комплекси. Тепер обмеження стосуються більшості компаній і організацій.

Світ, 22.03.2020 09:52