Фото: KyivPride

В Івано-Франківську розгорівся скандал через гомофобну табличку в спортзалі

У спортзалі Івано-Франківська повісили гомофобну табличку. На ній вказано, що "інвертар дозволяється не прибирати за собою вагітним жінкам і особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією". 

На цю ситуацію відреагували у громадській організації KyivPride.

Фото таблички зробила відвідувачка залу й попросила адміністрацію зняти її. У спортзалі жінці відмовили. 

Представники ГО розмістили цю історію у себе в Instagram, після чого підписники залишали коментарі на сторінці спортивного залу з вимогою прибрати гомофобний напис. Спортзал спочатку видаляв коментарі, а згодом і зовсім їх закрив. Пізніше в адміністрації назвали цих людей ботами й сказали, що табличку не прибиратимуть.

"По-перше, сам вираз "нетрадиційна сексуальна орієнтація" є гомофобним, бо гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють із вагітними жінками, підіграючи стереотипу про фемінність, а отже слабкість геїв. Це гомофобна риторика", — пояснюють у ГО.

До того ж, гомофобія може впливати на здоров'я та благополуччя людей, що стикаються з нею. 

"Ну, і наостанок, аргумент "наш простір — наші правила" не працює, бо законодавство країни вище, ніж внутрішні розпорядки бізнесів. Україна — країна, яка рухається до ЄС, центруючи права людини та свободи своїх громадян. Залишімо гомофобію Росії!" — додали в KyivPride.

Нагадаємо, днями в Івано-Франківську спалахнув скандал. У дворі між багатоповерхівками старша жінка почала зачіпати дівчинку через те, що та стрибала на скакалці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.03.2023 16:20