Фото: КМДА

У Києві демонтували памʼятник Чкалову: що на нього чекає далі (фото)

У центрі Києва демонтували пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову. Нове місце для нього знайшли на території Музею авіації України.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація у Telegram.

Пам’ятник, що раніше був розташований на вулиці Олеся Гончара, демонтували працівники КП УЗН Шевченківського району. Для виконання роботи була залучена бригада з п’яти людей, автомобіль з краном-маніпулятором та вантажівка. Пам’ятник перенесуть до Музею авіації України імені О. К. Антонова. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада.

У четвер, 9 лютого, очікується демонтаж пам'ятника Миколі Ватутіну, поблизу Маріїнського парку.

Хто такий Чкалов?

Валерій Чкалов був радянським льотчиком-випробувачем, героєм СРСР. Вважається, що він був автором 15 фігур вищого пілотажу. У 1937 році як командир екіпажу здійснив перший безпосадковий переліт через Північний полюс. Загинув Чкалов в 1938 році, під час першого випробувального польоту на новому винищувачі І-180 — літаку, який так і не пішов в серійне виробництво.

Нагадаємо, Київська міська рада отримала від Міністерства культури України дозвіл на демонтаж пам’ятників Ватутіну та Чкалову. Рішення щодо Олександра Пушкіна та Миколи Щорса ще опрацьовується.   

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2023 18:33