Фото ілюстративне. Джерело: InfoResist

У Мелітополі окупанти облаштовують позиції перед контрнаступом ЗСУ

Російські загарбники у Мелітополі та прилеглих населених пунктах зайняті копанням траншей. За лісопарком та протитуберкульозним диспансером з'явилися великі окопи.

Про це написав у Telegram голова міста Іван Федоров. Він зазначив, що на околицях міста викопали настільки великі траншеї, що в них поміститься військова техніка та братські могили.

ЗС РФ на території Богатирського лісництва, за даними мера, ховають техніку та живу силу. Також загарбники активно знищують ліс — випилюють дерева для облаштування бліндажів та окопів.

"Окупанти продовжують звикати до землі — риють собі ями та готують деревину. В останні дні мелітопольці спостерігають, як об'їзною дорогою у бік Запорізької лінії фронту рухаються військові КамАЗи, завантажені стовбурами дерев. Але й у зворотний бік порожніми не їдуть — везуть абсолютно розбиту військову техніку і своїх 200-х", — сказав Федоров.

Позиції російської армії в Мелітополі

Інфографіка: Telegram Івана Федорова

Нагадаємо, 12 травня в окупованому Мелітополі Запорізької області пролунали потужні вибухи. У місті виникли проблеми з електропостачанням та водопостачанням.

Також українські військові під тимчасово окупованим Мелітополем знищили два російських літаки. Окупаційні війська намагалися завдавати ударів по позиціях сил оборони України із застосуванням двох Су-25. У цей час на бойовому чергуванні перебував нацгвардієць із позивним "Запорізький месник" і його побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 11:59