Фото: Офіс генерального прокурора

В Одесі лікарка продавала ухилянтам діагноз "туберкульоз"

В Одесі голові лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів міста повідомлено про підозру в одержанні хабаря та службовому підробленні. Також повідомлено про підозру двом її спільникам, через яких вона одержувала неправомірну вигоду від військовозобов’язаних громадян України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як зазначили правоохоронці, підозрювана організувала схему з одержання хабарів за виготовлення виписок із медичної карти амбулаторного хворого із зазначенням фіктивного діагнозу, що дозволить уникнути призову на військову службу під час мобілізації.

"За 1500 доларів США "хворі" отримували виписку з діагнозом — туберкульоз. Надалі ці медичні довідки передавалися до ТЦК, на підставі чого чоловіків визнавали непридатним до військової служби. Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаної посади медпрацівниці", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Державне бюро розслідувань заблокувало канал переправлення ухилянтів через кордон до Угорщини. Схему організували правоохоронці Закарпатської області. Фігуранти використовували зв’язки у держструктурах та домовлялися про перетин кордону на тому чи іншому пункті пропуску. Вартість даної послуги злочинці оцінювали у сім тисяч доларів для однієї людини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.09.2023 18:27