Фото: ДБР

Переправляли ухилянтів до Угорщини: ДБР викрило схему незаконного перетину кордону

Державне бюро розслідувань заблокувало ще один канал переправлення ухилянтів через кордон до Угорщини. Схему організували правоохоронці Закарпатської області.

Про це повідомляє ДБР.  

За даними слідства працівники поліції повідомили про підозру правоохоронцям, які незаконно переправляли чоловіків через кордон на Закарпатті. Незаконну схему викрили ще у червні.

"Учасників злочинної групи затримали під час спроби переправити до Угорщини мешканця Закарпаття, якого заховали у спальному відділенні вантажівки, розташованому за сидінням водія", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що організував схему колишній правоохоронець, залучивши ще двох цивільних осіб та чинного працівника одного із правоохоронних органів. Фігуранти використовували зв’язки у держструктурах та домовлялися про перетин кордону на тому чи іншому пункті пропуску.

Вартість даної послуги злочинці оцінювали у 7000 доларів для однієї людини.

До того ж в іншому епізоді працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Одеської області, який у березні на службовому транспорті довіз до кордону трьох осіб для незаконного переходу. Проте, і правоохоронця, і його клієнтів у лісі перехопили прикордонники.

Нагадаємо, 1 серпня працівника військкомату Полтавської області викрили на злочині. Він виготовляв фіктивні документи для перетину держкордону. під час обшуків слідчі вилучили понад 35 тисяч доларів США та більше 150 тисяч гривень готівкою, ноутбуки, мобільні телефони, пакет із особистими документами громадян, які підлягають мобілізації, печатки й штампи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.08.2023 14:49