Фото: МВС

На Полтавщині працівник військомату виготовляв фіктивні документи для ухилянтів

Працівника військкомату Полтавської області викрили на злочині. Він виготовляв фіктивні документи для перетину держкордону.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Працівник центру комплектування виготовив та надав "замовнику" документ із відмітками про непридатність до військової служби. За свої послуги чоловік отримав винагороду у розмірі шість тисяч доларів США", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що під час обшуків слідчі вилучили понад 35 тисяч доларів США та більше 150 тисяч гривень готівкою, ноутбуки, мобільні телефони, пакет із особистими документами громадян, які підлягають мобілізації, печатки й штампи.

"Наразі фігуранта затримано. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою", — зазначили правоохоронці.

Також поліцейські встановлюють, чи були причетні інші особи до злочинної діяльності, та осіб, які вже отримали підроблені документи.

Додамо, правоохоронці продовжують виявляти та ліквідовувати незаконні канали втечі за кордон ухилянтів від мобілізації. Напередодні Служба безпеки України заблокувала ще три схеми незаконного виїзду за межі держави: у Києві, Львівській та Рівненській областях.

Нагадаємо, у Вінниці ліквідовано підпільний цех з масштабного виготовлення підроблених документів. За тиждень ділки на липових документах заробляли до двох мільйонів гривень. 

У зловмисників за ціною від 8000 до 14000 гривень можна було замовити посвідчення водія, техпаспорти, посвідки на проживання та паспорти громадянина України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2023 11:58