Фото: соцмережі

У Вінниці ліквідували цех з масштабного виготовлення "липових" документів: чим торгували злочинці

У Вінниці ліквідовано підпільний цех з масштабного виготовлення підроблених документів. За тиждень ділки на липових документах заробляли до 2 мільйонів гривень. 

Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За словами посадовця, у зловмисників за ціною від 8000 до 14000 гривень можна було замовити посвідчення водія, техпаспорти, посвідки на проживання та паспорти громадянина України.

"Внутрішня безпека Нацполіції спрацювала оперативно: затримали всіх дев'ятьох учасників злочинної групи. Фігуранти — цивільні, лише один із них раніше працював у міліції", — написав Клименко.

Міністр також нагадав, що днями Президент України підписав Указ, згідно з яким сфера відповідальності Департаменту внутрішньої безпеки буде розповсюджуватися на інші центральні органи виконавчої влади, які входять до системи МВС. Зокрема, на заклади вищої освіти, Головний сервісний центр, Державну міграційну службу, ДСНС. 

"Це важливе рішення. Контрольованість та захист наших працівників - умова ефективної роботи всієї системи", — додав Ігор Клименко.

Нагадаємо, правоохоронці продовжують виявляти та ліквідовувати незаконні канали втечі за кордон ухилянтів від мобілізації. Напередодні Служба безпеки України заблокувала ще три схеми незаконного виїзду за межі держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2023 11:31