В Одесі правоохоронці викрили схему підробки COVID-сертифікатів

11 ЛИСТОПАДА 2021 13:35

Видачею фальсифікованих документів, що підтверджують щеплення від коронавірусу, займалися лікарка та медична сестра однієї з місцевих поліклінік. Допомагав жінкам знайомий, який виконував роль посередника між ними та клієнтами.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

Встановлено, що чоловік підшукував людей, які не бажають вакцинуватися, але готові платити гроші за підробку статусу вакцинованих. Дані громадян він передавав знайомим медпрацівникам, і ті вносили до електронного реєстру відомості про нібито проведене щеплення від COVID-19 людям, які насправді не робили щеплення. Сертифікат згодом можна було підтягнути у застосунку «ДІЯ» або отримати безпосередньо у посередника. Коштувало проведення такої оборудки дві тисячі гривень.

«За місцями мешкання та роботи спільників були проведені санкціоновані Суворовським районним судом міста Одеси обшуки, в ході яких вилучені мобільні телефони з переписками із клієнтами, банківські картки, на які надходили від них кошти за неправомірні дії, оргтехніка та медична документація з записами про псевдо вакцинацію, в тому числі підробні сертифікати, та інші речові докази протиправної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч.2 ст.354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) Кримінального кодексу України, з’ясовується повне коло осіб, які причетні до даного правопорушення.

Фото МВС.

Також читайте: В Україні 3,15 млн підтверджених випадків COVID

Суспільство, 11.11.2021 13:35