Фото: "Одеса-медіа"

В одеського військкома знайшли майно на мільйони доларів в Іспанії: він "нічого не знає" про це, — ЗМІ

Сім'я керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час війни придбала в Іспанії нерухомість та автомобілі на мільйони доларів. Сам Борисов заявляє, що не знає, чи є в його родини нерухомість в Іспанії, попри те, що відповідні дані є в реєстрах.

Про це повідомляє "Українська правда". 

Раніше ми писали, що Борисов їздить на автівці вартістю 250 тисяч доларів і відпочивав в Іспанії під час повномасштабної війни, а на його матір оформлена вілла в цій країні. Через два місяці після розголосу інформації, журналісти повторно взяли витяги з іспанського реєстру і на маєток і на офісне приміщення. Витяги свідчать, що офіс і вілла досі записані на родину Борисова.

Також розслідувачі помітили в Іспанії біля маєтку одеського військкома електричний автомобіль Mercedes В класу 2022 року. Вартість такої автівки стартує від 100 тисяч доларів. Зареєстроване авто, як і вілла, на матір Борисова.


Фото: "Українська правда"

За кілька кілометрів від котеджного містечка Сіера Бланка розташовується центральний проспект Марбельї з найдорожчими ресторанами, магазинами та п'ятизірковими готелями. Саме там розташовується офісне приміщення, яке родина військового комісара придбала на початку 2023 року.


Фото: "Українська правда"

Крім того, в одеського військкома вже у цьому році з'явився ще один новий позашляховик Toyota Land Cruiser 2023-ого року. Зареєстроване авто на тещу Борисова. Авто вартістю близько 100 тисяч доларів — це вже третє авто яке з'явилось у власності родини одеського військового комісара за час великої війни. Загальна вартість такого автопарку становить близько півмільйона доларів.

Борисов, який працює військкомом із 1996 року, у телефонній розмові з журналістами спочатку запевняв, що його родина нічим в Іспанії не володіє, а після слів про витяги із місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він не "влазить" у ці справи. Також він заявив, що не в курсі, чи придбали його рідні нерухомість на іспанському узбережжі. За його словами, дружина мала розповісти йому про це згодом, а зараз займається документацією. Щодо автівки тещі, Борисов заявив, що вона продала стару автівку і купила собі Land Cruiser.


Фото: "Українська правда"

Нагадаємо, після викриття чималих статків Євгена Борисова усунули від виконання обов'язків. Командування призначило не просто службову перевірку, а й профільну за напрямками відповідних структур. Результати перевірки обіцяли оприлюднити згодом.

Окрім цього, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем Борисовим. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб. Він може сісти до в'язниці на 12 років. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 13:35