Фото: Pixabay

В одній із прифронтових областей наступного тижня посилять комендантську годину

У вівторок, 15 жовтня, у Херсонській області змінюється час комендантської години. Тепер вона починатиметься о 20:00.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. За словами посадовця, відповідне рішення ухвалили під час засідання Ради оборони Херсонщини.
 
"Вирішили продовжити комендантську годину в області. З 15 жовтня вона триватиме з 20:00 до 06:00", — написав Прокудін.

Як наголосив очільник ОВА, рішення про продовження комендантської години пов'язане зі зменшенням світлового дня та безпекою громадян.

Зауважимо, під час дії комендантської години накладається заборона на перебування на вулиці та у громадських місцях, а також на переміщення без спеціальної перепустки.

Як можуть покарати за порушення комендантської години

Наразі в Україні передбачено відповідальність за порушення комендантської години у вигляді штрафу від 170 до 510 грн.

Також до порушників можуть застосувати виправні роботи, або адміністративний арешт на 15 діб. Виписувати штраф можуть не лише поліцейські, а й інші представники комендантського патруля.

Варто зауважити, що в Раді розглядають законопроект про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Згідно з документом, сума штрафу для порушників сягатиме від 8500 гривень до сімнадцяти тисяч гривень. Якщо людина порушить комендантську годину знову, то штраф зросте вдвічі. Водночас для підприємців передбачаються набагато більші штрафи  від 51 тисячі гривень до 102 тисяч гривень. Якщо впродовж року порушення зафіксують знову, то штраф становитиме від 170 тисяч гривень до 340 тисяч гривень.

Нагадаємо, голова Національної поліції Іван Вигівський вважає, що в Україні потреба в комендантській годині все ще зберігається. На його думку, введення комендантської години показало свою ефективність, оскільки правоохоронці мали змогу перевіряти громадян, що гуляли нічними містами, на причетність до диверсійно-розвідувальної діяльності

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 13:59