Фото: ua-energy.org

В одній з областей 16 населених пунктів залишились без світла: подробиці

На Кіровоградщині через погіршення погодних умов відбулось масштабне відключення електроенергії. Без світла залишилось 16 населених пунктів

Про це у Telegram-каналі повідомив глава Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

За словами посадовця, бригади енергетиків працюють. Проте 21 квітня синоптики попереджають про значні пориви вітру.

"Друзі! Під час сильного вітру уникайте перебування поруч з великими деревами, не паркуйте під ними автотранспорт. Краще триматися якомога далі від рекламних щитів та ліній електропередач", — йдеться у заяві Райковича.

Варто зазначити, що 17 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко заявив, що в українській енергосистемі зараз найскладніша ситуація з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, за його словами, 80% доступних потужностей було втрачено після перших двох ворожих атак. 

Раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що енергосистема України зіткнулася із труднощами у зв'язку із масованими обстрілами Росії. Тому компанія "Укренерго" буде змушена застосовувати графіки відключення електропостачання в період проведення ремонтної кампанії на електростанціях навесні та влітку. Обмеження стосуватимуться промислових споживачів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.04.2024 11:17