Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

В одній з областей зросла кількість звернень щодо неправомірних дій ТЦК

На Закарпатті зростає кількість звернень громадян щодо неправомірних дій співробітників територіальних центрів комплектування. У зв'язку з цим скеровано запит до генерального прокурора.

Про це у Telegram-каналі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Посадовець зазначив, що до його представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка у своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті.

"Цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР", — йдеться у повідомленні Лубінця.

Омбудсмен повідомив, що з метою з'ясування всіх обставин справи, він скерував запит до генерального прокурора. 

"У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають. Справедливість має бути відновлена, а всі винні мають понести відповідне покарання!" — додав Дмитро Лубінець.

Раніше повідомлялось, що 15 липня у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Львівської області стався вибух. На територію військкомату, ймовірно, кинули гранату.

Нещодавно в Яворові Львівської області відбувся напад на працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Винуватця уже затримали.

Нагадаємо, у Черкаській області 30 травня у селищі Катеринопіль невідомі кинули вибуховий пристрій у двір працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Також у Києві чоловік напав на працівників Деснянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Нападника затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.09.2024 19:18