Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

В Офісі президента розповіли, чи можливі переговори з Росією та "Мінськ-3"

Західні партери не тиснуть на Україну щодо проведення переговорів з Росією. А так званого "Мінська-3» під час президентства Володимира Зеленського не буде за жодних обставин.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю "1 + 1". Як відомо, раніше з’являлися чутки про те, що офіційні особи США та Європи розпочали обговорювати з Україною тему мирних переговорів з Росією.

"Треба не забувати — в нас триває війна, тому я вірю в факти. Я жодного разу не чув про жодний тиск і навіть пропозиції щодо якихось переговорів. Наші партнери завжди кажуть: коли, як і про що говорити — це рішення України, українського народу та керівництва", — запевнив керівник Офісу президента.

Він також ствердно відповів на запитання, чи це росіяни підкидають таку інформацію західним журналістам.

"Я вважаю, що так. Якщо ви подивитесь на офіційні заяви керівництва Росії, то, безумовно, вони про це говорять, вони це не приховують. Але я можу чітко сказати: при цьому президентові жодного "Мінська-3" не буде", — наголосив Єрмак.

Керівник президентського офісу також зазначив, що варіант вступу України до НАТО в обмін на відмову від звільнення окупованих територій військовим шляхом не розглядається. До речі, таку пропозицію нещодавно висунув колишній радник Офісу президента Олексій Арестович у своїх так званих "передвиборчих обіцянках".

"По-перше, це не обговорюється в жодному форматі. Позиція незмінна — жодних умов щодо наших територій, до нашої незалежності, до нашого суверенітету. І ми навіть не чуємо цього від жодного з наших партнерів. Це не є предметом для обговорення. Я вважаю, що це дуже систематично підкидується росіянами з різних джерел", — підсумував Єрмак.

Нагадаємо, на початку жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповідав, що українські військові б’ють по російських окупантах фалоімітаторами з головою Путіна. Таке "ноу-хау" вигадали наші пілоти FPV-дронів. Відповідні фото він опублікував у своєму Telegram-каналі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 14:48