Фото: АрміяINFORM

Майже рекордна кількість "Калібрів": скільки ракетоносіїв Росія тримає у Чорному морі

Країна-агресорка вивела у Чорне море ракетоносії із майже рекордною кількістю крилатих ракет "Калібр". Ракетна небезпека залишається актуальною.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише TrueUA.

"Протягом дня підводний човен відвідав пункт базування, і це цілком може свідчити про переспорядження. Це означає, що сьогодні ми оцінюємо загальний залп ракет на бортах усіх шести ракетоносіїв, які перебувають наразі на бойовому чергуванні, до 44 ракет. Ракетна небезпека залишається актуальною", — повідомила Гуменюк.

Речниця "Південь" зауважила, що найбільший показник кількості ракет у Чорному морі, який фіксували протягом повномасштабної війни, становив 48 одиниць.

Нагадаємо, у суботу, 14 січня, російські загарбники здійснили черговий масований ракетний обстріл. Вибухи лунали у багатьох містах, були влучання в цивільну інфраструктуру. У Дніпрі ворожа ракета влучила у житловий будинок.

За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, загалом ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та десять пусків керованих авіаційних ракет. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних сил України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 18 крилатих ракет та сім керованих авіаційних ракет.

Видання Defense Express повідомило, що російські загарбники під час чергового терористичного удару по Києву використали зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400. Журналісти отримали фото уламків цих зенітних ракет.

Війна, 17.01.2023 13:37