Фото: Telegram Ганни Маляр

В окупаційних військах поширюються панічні настрої: у Міноборони назвали причину

Серед особового складу російських окупаційних військ продовжують поширюватись панічні настрої. У ворожій армії є підтверджені факти збільшення дезертирства.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, переважна більшість російських військовослужбовців, які проходили підготовку на території республіки Білорусь та на початку цього місяця були передислоковані на полігони Нижньогородської області, Краснодарського краю РФ для подальшого відновлення втрат підрозділів окупаційних військ. Загарбники також намагаються уникнути потрапляння у райони ведення бойових дій. 

"Є підтверджені факти збільшення дезертирства, самовільного залишення військових частин, ухиляння від виконання наказів та самокаліцтв з метою уникнення відправки на територію України", — сказала Маляр.

Заступниця міністра оборони наголосила, що в російських військах відбувається посилення "інформаційно-роз’яснювальної роботи" (читайте залякування) командуванням російських окупаційних військ серед російських військовослужбовців.

"Проте, погрози ув’язненням та розстрілами, є малоефективним та ще більше демотивує особовий склад окупаційних підрозділів", — додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, виконувач обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович заявив, що бійці Національної гвардії успішно наступають на Мелітопольському напрямку. Вони відтісняють ворога та закріплюються на нових позиціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 15:43