Фото: соцмережі

ЗСУ могли вдарити ракетами по штабу росіян на Арабатській стрілці, куди приїжджав Путін, — OSINT-аналітики

Збройні сили України вдень 9 червня завдали ударів по позиціях російських військ на Арабатській стрілці в районі тимчасово окупованого Генічеська Херсонської області. Збройні сили України могли вразили штаб окупаційних військ "Дніпро", який у квітні відвідував президент РФ Володимир Путін.

Про це пише "Український мілітарний центр".

У мережі опублікували відео, на якому видно дим над передбачуваними місцями "прильотів". На одному з опублікованих роликів чути вибухи. Ракети Storm Shadow могли уразити штаб, що розташований на території бази відпочинку "Бригантина" в селі Щасливцеве Херсонської області. Це майже за 140 кілометрів від лінії фронту. Під час свого квітневого візиту на тимчасово окуповану територію України Путін буцімто відвідував саме цей штаб окупаційних військ "Дніпро". Окрім цього, вибух пролунав на території табору "Буревісник".

OSINT-спільнота після досліджень заявила, що удар був завданий саме по штабу на території дитячого табору, що підтверджують збіги орієнтирів на місцевості, що були продемонстровані на відео візиту і фігурували у матеріалах очевидців. 

Удар ЗСУ прийшовся просто по їдальні окупантів.

"Рашисти захопили сотні баз відпочинку на узбережжі Азовського моря, проте курорт не задався. Навіть 100+ кілометрів від лінії фронту не допомагають ворогу сховатися від бавовни. За уточненою інформацією на Арабатській Стрілці у Генічеському районі не витримали стіни їдальні на захопленій базі відпочинку "Експрес". Впали прямо під час трапези військових Росгвардії", — розповів Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області ввечері 8 червня пролунав потужний вибух. Після цього сталася пожежа.

Раніше у місті Шебекіно Бєлгородської області Росії 7 червня виникла сильна пожежа. Вогонь зайнявся після масованого обстрілу ракетами "Град".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 07:59