Фото: соцмережі

В окупованих Донецьку та Макіївці критична ситуація із водопостачанням, — Нацспротив

Російські загарбники з 14 жовтня припиняють подачу води споживачам у тимчасово окупованих Донецьку та Макіївці. Обіцяють воду тільки по кілька годин раз на два дні.

Про це йдеться у зведенні Центру національного спротиву. За даними Нацспротиву, окупанти пояснюють проблеми з водопостачанням плановими роботами. 

"Втім насправді причина відсутності води в кранах помешкань — злочинна діяльність російської окупаційної адміністрації у роботі місцевих водоканалів. І жодні обіцянки вирішити кризу не підкріплені реальними справами. Щобільше, кошти, які Кремль виділяє на відбудову знищеного ним Донбасу дерибаняться на рівні місцевих гауляйтері та колаборантів", — пише Нацспротив.

У відомстві також зазначили, що цю гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях Донбасу спричинили дії окупантів, зокрема підірвавши дамби Каховської ГЕС. 

"Вирішити ситуацію можна лише через повну деокупацію українських територій", — додали у ЦНС.

Раніше Центр нацспротиву повідомляв, що працівники котелень на тимчасово окупованих територіях Донецької області відмовляються виходити на роботу через відсутність зарплат. Таким чином у тимчасово окупованому Донецьку під загрозою зриву опалювальний сезон.

Нагадаємо, за даними ЦНС, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники досі не можуть подолати кадровий голод. Місцеві мешканці не бажають співпрацювати з рашистами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 15:55