Фото: росЗМІ

В окупованій Кирилівці рашисти "віджали" бази відпочинку у місцевих підприємців

У тимчасово окупованій Кирилівці Запорізької області більшу частину нерухомості російська влада забрала під власні потреби. Підприємці, які намагалися загравати з рашистами, сподіваючись зберегти бізнес, опинилися серед перших у списках "націоналізації" нерухомості.

Про це пише "РІА-Мелітополь".

У самому селищі практично всі бази відпочинку та табори, що належать вузам, держпідприємствам та приватним підприємствам, вже "віджаті" рашистами. І на цих базах давно мешкають окупанти.

"Наприклад, на Федотовій косі, на рашисти зайшли на базу, але жити там не залишилися, оскільки там умови для проживання їм не підійшли — не було, наприклад, опалення. З деяких комплексів вони просто вкрали трансформатори потужністю 160 кВт та перевезли на упорядкованіші бази", — розповідають журналістам місцеві жителі.

Таким чином, на багатьох відпочинкових базах курортний сезон вже давно почався у військових. Так, у самій Кирилівці рашисти заселилися на 8 базах, включаючи: "Нива", "Салют", "Терешкова", санаторій "Альбіон". Привласнили окупанти найбільший на Азовському узбережжі аквапарк "Острів скарбів" площею 60 тисяч квадратних метрів. Поруч із аквапарком знаходився дельфінарій. Його вже встигли й пограбувати. 

На деяких відпочинкових базах рашисти тримають своїх дезертирів. Вони погано одягнені, худі, брудні, без зубів.

Окупанти заїжджають на базу, виганяють охорону, на її місце ставлять своїх солдатів. Потім запускають бари, ресторани, перевірений обслуговуючий персонал. На віп-базах мешкає виключно офіцерський склад. Зокрема, на "Пересипі", "Перлині Таврії", "Білузі".

"За більш як рік окупації все, що змогли налагодили рашисти, то це звичну для них схему рекету. Ми даємо рекомендації власникам баз відпочинку, куди і як звертатися до силових структур України, щоб зафіксувати факт захоплення майна. Це необхідно зробити для отримання компенсації у майбутньому", — повідомив під час прямого ефіру міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують знущатися не лише з цивільного населення на окупованих територіях, а й з беззахисних тварин. Так, у Пологах на Запоріжжі вони відкрили стрілянину по багатоповерхівці та вбили собаку.

Також днями міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що російські окупанти у селах між Токмаком і Василівкою Запорізької області гучномовцями закликають людей евакуюватися. За його словами, окупантам на Запорізькому напрямку "все тривожніше".

Відомо, що росіяни у Запорізькій області панічно укріплюють свої позиції. Зокрема, ворог активно риє окопи та встановлює "зуби дракона".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2023 10:15