Фото: konkurent.ua

В окупованому Бердянську з'явилися нові катівні для українців

У окупованому Бердянську рашисти продовжують терор місцевого населення. До тих, хто вважає себе українцями, росіяни застосовують тортури у спеціально облаштованих катівнях.

Про це пише "Апостроф TV", посилаючись на коментарі заступника голови Бердянської районної адміністрації Віктора Дудукалова.

"Росіяни облаштували в Бердянську катівні на місці колонії та будівлі поліції. Людей беруть за те, що вони українці. Застосовуються тортури: електричні удари, побиття, відрізання вух і носів. Це робиться для того, щоб зламати людину фізично і морально. Сотні людей мають наслідки для фізичного і психічного здоров’я. Скільки людей сьогодні закатовано до смерті невідомо", розповів Дудукалов.

Він зауважив, що місцеві поліціянти розшукують усіх тих людей, які у перші дні окупації виходили на акції протесту. Також посадовець заявив про те, що наразі у Бердянську є багато цілей для БпЛА, оскільки "Бердянськ для окупантів тил".

"Вся сільська місцевість заселена особовим складом. Техніка розташовується на території підприємств чи просто неба на північ від Бердянська. Боєкомплект зберігається в будівлях сільських клубів чи інших подібних. Також є цілі в аеропорту і порту Бердянська", зазначив він.

Дудукалов вважає, що влучання за цілями позначається на моральному стані окупантів, а місцеве населення бачить, що ЗСУ про них не забувають. Також посадовець нагадав про примусову паспортизацію місцевого населення та дії окупантів щодо тих, хто відмовляється отримувати російське громадянство. 

"Продовжується примусова паспортизація. Росіяни готуються до виборів Путіна. У людей, які не отримали паспортів, віджимають майно, або позбавляють послуг. Тому отриманий паспорт не є колаборацією це вимушений крок для виживання", зазначив Дудукалов.

Нагадаємо, наприкінці грудня ми писали, що на території окупованого Бердянська російські злочинці не дають змоги батькам поховати тіла вбитих підлітків. Йдеться про Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова із Бердянська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 05:10