В ООН нагадують про мінну небезпеку на сході України

04 КВІТНЯ 2019 12:07

За кількістю людей, які підірвалися на мінах і інших вибухонебезпечних пристроїв, Україна посідає третє місце в світі - після Афганістану і Сирії, повідомляє UN.

Три роки поспіль в країні реєструється найбільша в світі кількість інцидентів, пов'язаних з проти-транспортними мінами.

На сході України з початку конфлікту - з квітня 2014 року - загинули або отримали каліцтва, підірвавшись на мінах, в цілому більше тисячі чоловік.

У 2018 році саме міни стали причиною загибелі 40 відсотків всіх жертв конфлікту на сході України.

Для тих, хто живе поблизу лінії зіткнення, повсякденні заняття, такі як похід на ринок або в магазин стають небезпечними для життя.

220 тисяч дітей живуть в районах, засіяних мінами і іншими вибухонебезпечними предметами, які можуть обірвати їхнє життя по шляху в школу або під час ігор з і однолітками.

За даними ЮНІСЕФ, в східних районах України з початку конфлікту на мінах підірвалися 146 дітей.

В ООН нагадали про необхідність підвищувати обізнаність місцевого населення про мінної небезпеки. У цьому контексті сьогодні, 4 квітня, в центрі Києва в парку імені Тараса Шевченка відбудеться спеціальна акція, присвячена цій проблемі.

Паралельно на сході України співробітники Дитячого фонду в координації з іншими установами системи ООН проводять курси з мінної безпеки. Місцевим жителям розповідають про правила поведінки в районах, де можуть перебувати міни та інші боєприпаси, які не вибухнули.

Суспільство, 04.04.2019 12:07