Фото ілюстративне зі соцмереж

В ООН ухвалили оновлену резолюцію із засудженням дій Росії

Генеральна Асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію із засудженням дій країни-агресорки Росії. Документ має назву "Ситуація з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

"На відміну від попередніх, ця резолюція стосується всіх тимчасово окупованих територій. І має вкотре привернути увагу ООН і міжнародної спільноти до злочинів, які вчиняє окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях", — йдеться в повідомленні.

У документі засуджується нехтування Росією нормами міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права, незаконне утримання під вартою українців і дискримінація мешканців тимчасово окупованих територій.

Генеральна асамблея ООН закликала Росію припинити депортацію українських дітей і надати інформацію про таких дітей відповідальним агентствам ООН і міжнародним організаціям. А також засуджує цілеспрямовані атаки ракетами та БпЛА на цивільну інфраструктуру.

"Цією резолюцією Генеральна асамблея ООН вкотре підтвердила міжнародно визнані кордони України та невизнання будь-яких змін статусу українських територій, включно з результатами будь-яких так званих виборів", — наголосили в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав ухвалення документа Генеральної асамблеї ООН, яка в оновленій резолюції засудила серйозні порушення Росією прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.12.2023 16:50