Фото: Володимир Зеленський / Telegram

В ООН відреагували на удар Росії по лікарні в Сумах

Гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале засудив удари російської армії по лікарні в Сумах. Після варварських дій окупантів рятувальники не мали змоги проводити свою операцію.

Відповідна заява з'явилась на сайті Організації Об’єднаних Націй.

"Я обурений ударами збройних сил Російської Федерації сьогодні вранці, унаслідок яких було пошкоджено лікарню в місті Суми на північному сході України та загинули та отримали поранення кілька людей. Місця надання медичної допомоги завжди мають бути в безпеці та не мають потерпати від такого жахливого впливу бойових дій", — йдеться у заяві Шмале.

Він також зазначив, що через повторний удар поранені постраждали ще більше, а надзвичайники не мали змоги проводити рятувальну операцію. 

"Удари по поранених та тих, хто їм надає їм допомогу, заборонені міжнародним гуманітарним правом. Цивільне населення та цивільна інфраструктура не мішень", — додав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале.

Нагадаємо, 28 вересня війська країни-агресорки завдали ударів по лікарні у Сумах. Так, ворог завдав два авіаудари по медзакладу. Внаслідок першого обстрілу загинула одна людина, зазнало руйнувань перекриття декількох поверхів лікарні. Розпочалася евакуація пацієнтів та персоналу. Під час евакуації хворих, ворог знову завдав удару.

Згодом з'явилась інформація, що внаслідок рашистського обстрілу лікарні кількість загиблих із шістьох людей зросла до восьми.

Також вночі 28 вересня російські окупанти здійснили десяту повітряну атаку на Київ від початку вересня. Загарбники випустили по столиці близько півтора десятка "шахедів".

Війна, 28.09.2024 17:55