В ООН закликали учасників Давоського форуму не нехтувати правами людини

24 СІЧНЯ 2018 12:24

Як повідомляє TrueUA з посиланням на UN,  експерти ООН закликали учасників форуму в Давосі враховувати в політичних і економічних рішеннях необхідність дотримання прав людини. За їх словами, Міжнародний економічний форум дає прекрасну можливість оголосити про конкретні дії в цій галузі.  

Члени Робочої групи ООН з питання прав людини і транснаціональних корпорацій і бізнесу нагадали, що в сьогоднішньому світі назріла необхідність створення більш справедливої економічної системи, при якій плодами розвитку могли б скористатися всі жителі планети.  

Вони підкреслили, що без урахування прав людини економічні реформи не зможуть вирішити проблеми популізму, глобальних хвилювань, зміни клімату та нерівності.  

Члени Робочої групи із задоволенням відзначили, що в програму Форуму включено засідання під назвою «Глобальні тенденції в області прав людини». Воно буде присвячено 70-річчю Загальної декларації прав людини.  

У той же час вони жалкують про те, що в доповіді Форуму про глобальні ризики в 2018 році це питання не знайшло належного відображення.  

«Ми закликаємо уряди і лідерів бізнесу, які зібралися в Давосі, нагадати один одному, що права людини - це не якесь другорядне питання. Права людини відіграють ключову роль у вирішенні найгостріших глобальних проблем», - йдеться в заяві експертів ООН.

 

Суспільство, 24.01.2018 12:24