Фото: Офіс президента

В ООН зробили заяву щодо візиту Гутерреша в Україну

Візит генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша в Україні все ще готується. 

Про це повідомив заступник речника генсека ООН Фархан Хак, передає "Сусіпільне".

Він прокоментував заяву AFP News Agency, про те, що буцімто президент Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН до Києва, через його поїздку до Росії.

Заступник речника генсека ООН наголосив, що ця інформацію не відповідає дійсності, адже організація візиту все ще триває. Натомість, коли саме Гутерреш відвідає Київ, поки не відомо.

"Ми намагаємося організувати візит у взаємно зручний час. Вони (Зеленський і Гутерреш - ред.) обговорили візит під час зустрічі у вересні", — сказав Хак.

Нагадаємо, 25 жовтня AFP News Agency, посилаючись на джерела в Офісі президента України, заявило, що Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша до Києва. Відповідне рішення може бути пов'язане з візитом посадовця до Росії на саміт БРІКС.

Зауважимо, 23 жовтня Гутерреш прибув до російської Казані для участі у саміті БРІКС, де провів зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. У Казані росіяни зустрічали Гутерреша "хлібом і сіллю". Зокрема, у мережі навіть з'явилося фото, як генсек ООН радо куштує російський коровай.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 18:42