Фото: сайт Пентагону

У Пентагоні Умєров з Остіном дискутували про довгострокову допомогу Україні

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін зустрівся з главою українського оборонного відомства Рустемом Умєровим. У Пентагоні посадовці провели двосторонні дискусії.

Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

За офіційною інформацією, двостороння дискусія базувалася на розмовах, які відбулися минулого місяця в Києві. Йшлося, зокрема, про стратегічні цілі України на наступний рік і довгострокове планування.

"Україна повернула більш ніж половину території, захопленої Росією з початку її неспровокованого вторгнення в лютому 2022 року. Тож ми будемо підтримувати Україну надовго. Я впевнений, що наші союзники та партнери також", — зазначив Остін.

Нагадаємо, напередодні голосування у Конгресі щодо фінансування України до США прибули керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умєров та спікер Верховної ради Руслан Стефанчук. Вони перебувають там з офіційним візитом.

Зокрема, українська делегація зустрілася зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів. Говорили про необхідність фінансування підтримки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 08:37