Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

В перший день нового року окупанти обстріляли Харківщину: є загиблий

Війська російської армії у новорічну ніч обстріляли житловий квартал Куп’янська-Вузлового, що на Харківщині. Внаслідок обстрілів зруйнована п’ятиповерхівка. Є один загиблий.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Харківській області.

"1 січня підрозділи ДСНС залучались для проведення робіт з розбирання залишків бетонних конструкцій у пошкодженому ворожими обстрілами житловому п’ятиповерховому будинку в селищі Куп’янськ-Вузловий. Крім того, рятувальники обстежили кожну квартиру будівлі, зокрема на 4-му та 5-му поверхах, для виявлення мешканців, які б потребували допомоги. Загиблих та постраждалих не виявлено", йдеться у повідомленні.

За даними Харківської обласної прокуратури, ворожий обстріл смт Купʼянськ-Вузловий із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) стався 1 січня приблизно о 01:10 ночі.

Вже ранком цього ж дня, приблизно о 09:00 російські військовослужбовці знову вдарили по селищу. За попередніми даними, окупанти гатили з РСЗВ "Ураган". Також сьогодні ворог обстріляв смт Дворічна Купʼянського району. Внаслідок ворожої атаки загинув мирний житель.

Крім того, вранці російська армія завдала авіаудар по с. Кучерівка Купʼянського району. Там пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди. Попередньо, удар був завданий ФАБ-250.

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, у неділю, 31 грудня, російські загарбники обстріляли ракетами місто Чугуїв Харківської області. За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, у місті пошкоджено об'єкти цивільної нежитлової інфраструктури, зокрема, складські приміщення. Постраждалих внаслідок атаки немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 14:56