У Росії помер другий генерал за день: що відомо про Лопирьова, який сидів у в'язниці

У Рязанській області Росії помер колишній керівник Служби охорони на Кавказі Росії генерал-лейтенант Геннадій Лопирьов. Він перебував у виправній колонії №3, де відбував покарання за звинуваченням в отриманні хабарів.

Про це повідомляє пропагандистське агентство "РИА-Новости".

Причину смерті не повідомляють. Зазначається, що у Лопирьова погіршився стан здоров'я, і його терміново доставили в Рязанську обласну лікарню. Врятувати генерала не вдалося.

У листопаді 2017 року суд засудив Геннадія Лопирьова до 10 років позбавлення волі за звинуваченням в отриманні хабарів великого розміру. Слідство встановило, що він отримав близько 6,3 мільйона рублів від бізнесменів за свою допомогу в укладанні та виконанні державних контрактів на будівельно-ремонтні роботи. 

Нагадаємо, що це друга за день смерть генерал в Росії. У Москві помер генерал-полковник Геннадій Жидко, який у травні-липні 2022 року командував усім окупаційним угрупованням в Україні. Він помер через хворобу.

У липні у Російській Федерації низка пропагандистських видань та пабліків підтвердили ліквідацію генерал-лейтенанта Олега Цокова. Окупант-високопосадовець загинув у тимчасово захопленому Бердянську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 22:24