"Вторгнення Росії залишиться провалом": Блінкен назвав "марним" бажання Путіна продовжувати війну

Вторгнення Росії до України у вже "обернулося стратегічним провалом" для російського президента Володимира Путіна. Продовжувати агресію марно.

Про це держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен сказав під час брифінгу. 

Блінкен наголошує, що українці за допомогою власних зусиль та ресурсів союзників змогли відстояти суверенітет, територіальну цілісність, незалежність. Вашингтон, за його словами, працює з українськими партнерами над довгостроковими зобов'язаннями у сфері безпеки.

"Вони досягли того, що вторгнення Росії залишиться її стратегічним провалом. Україна має чітко розуміти неминучу природу нашої підтримки та підтримки багатьох інших країн, які візьмуть на себе аналогічні зобов'язання щодо України. Президент Путін повинен чітко розуміти марність продовження своєї агресії", — зауважує держсекретар.

Він обіцяє, що Сполучені Штати та десятки інших країн продовжуватимуть підтримувати українців "доти, доки в Україні не буде встановлено справедливий та міцний мир".

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки закликають Конгрес якомога швидше ухвалити запит президента Джо Байдена щодо додаткового фінансування для України. Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що це важливо для підтримки України та для того, щоб російський диктатор Володимир Путін усвідомив марність своєї агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 15:55