Фото: соцмережі

У Росії студент загримів за ґрати через назву Wi-Fi роутера Slava Ukraine

Московський суд засудив російського студента університету на 10 діб арешту за те, що він назвав свій Wi-Fi-роутер проукраїнським гаслом. Російське "правосуддя" визнало студента винним у пропаганді.

Про це повідомляє CNN.

За даними джерела, студента МДУ, ім'я якого Олег Тарасов, змінив назву своєї мережі WIFI на "Слава Україні". Це націоналістичне вітання стало згуртованим кличем під час війни з Росією в Україні.

Ще 7 березня Нікулинський районний суд Москви визнав студента винним у пропаганді та "публічному показі нацистської символіки", а влада конфіскувала його роутер.

Інакомислення фактично оголошене поза законом у Росії з того часу, як президент Росії Володимир Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну.

Раніше Басманний суд Москви на два місяці заочно заарештував колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича. Його звинувачують у "публічних закликах до терористичної діяльності та поширенні свідомо хибної інформації про збройні сили РФ". Він також оголошений у міжнародний розшук.

Також 27 січня другий західний окружний військовий суд Російської федерації засудив до 27 років колонії 26-річну Дар'ю Трепову. Її звинувачують у вбивстві пропагандиста війни та Z-блогера Владлена Татарського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.03.2024 17:37