В США вчителям дозволили носити зброю

08 БЕРЕЗНЯ 2018 11:31

Конгрес Флориди прийняв законопроект, який дозволяє вчителям носити зброю. Пакет заходів спрямований на запобігання трагедій, подібних розстрілу в Паркленді. Сенат штату Флорида проголосував за підвищення віку на покупку озброєнь штурмового зразка. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Одночасно введено заборону продажу пристроїв, що підвищують скорострільність напівавтоматичної зброї. Законодавчі заходи також посилюють безпеку в школах в тому числі і за рахунок дозволу деяким вчителям мати при собі зброю.

У Флориді під час перестрілки в школі загинули 17 осіб.

Каже батько однієї з убитих учениць Ендрю Поллак: «Ми дякуємо обидвам палатам Конгресу штату за те, що вони захистили наших дітей. Але багато в цьому напрямку ще треба зробити, так само, згуртовано, як згуртувалися, підтримуючи прийняття цих заходів, сім'ї тих, хто загинув в перестрілці. Моя роль в тому, щоб засвідчити, що зроблено все можливе, і що я став останнім батьком, у кого загинула дитина в подібній трагедії».

За кілька годин до голосування журі присяжних пред'явило звинувачення в умисному вбивстві 17 осіб 19-річному Ніколасу Крузу. Саме він влаштував стрілянину в школі в Флориди містечку Паркленд. За скоєне йому може загрожувати страта. Стрілянина сталася 14 лютого.

Круз, який відкрив вогонь по учнях і викладачам, був раніше виключений зі школи. Він був озброєний напівавтоматичною гвинтівкою, яку придбав абсолютно легально.

Світ, 08.03.2018 11:31