Колаж: TrueUA

В Україні через загрозу балістики оголошували повітряну тривогу: в Запоріжжі лунали вибухи

У суботу, 17 лютого, в Україні оголошували повітряну тривогу через загрозу використання окупантами балістичного озброєння. У Запоріжжі місцеві мешканці чули вибухи.

Про небезпеку балістики повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння для східних областей! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!", — попереджали українські військові об 11:58.

Згодом вони додали, що загроза балістики також поширилася і для центральних областей

"Загроза балістики — центр, схід та частково північ!" — наголошували в Повітряних силах України.

Деякі моніторингові Telegram-канали поінформували, що в Запоріжжі чути вибухи.

Мапа повітряних тривог станом на 12:18 мала такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Оновлено. О 12:29 по Україні оголосили відбій загрози балістики.

Чому постачання ракет для ППО є важливим для України: роз'яснення Ігната

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 14 лютого сказав про те, що питання постачання ракет для протиповітряної оборони, а також додаткових систем, постійно тримається на контролі. Київ обговорює це з союзниками. Проте, як наголосив Ігнат, варто розуміти, що ППО допомагає не лише відбивати російські атаки по території України, а й тримати далі від кордону ворожу авіацію.

"Нам потрібні додаткові ракети, або системи, для того, щоб продовжувати вести ефективні протиповітряні бої. Нам ракети треба не лише для знищення крилатих чи балістичних ракет РФ, а і для того, щоб стримувати авіацію РФ на віддаленні до підконтрольної Україні території. Це ключове питання по всі ліні кордону. Навіть починаючи від Білорусі, там теж є активність ворожої авіації", — додав Ігнат.

Нагадаємо, що в четвер, 15 лютого, о 10:53 на території всієї України оголошували повітряну тривогу. Існувала загроза ракетного обстрілу через зліт літака МіГ-31К з російського аеродрому "Саваслейка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 12:20