Фото: Рада національної безпеки й оборони

В Україні демобілізують строковиків: Данілов повідомив деталі

В Україні вирішили демобілізувати військових-строковиків, чий термін служби вже закінчився. Це було бажання президента Володимира Зеленського.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, пише "Українське радіо".

За словами посадовця, 24 листопада відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому питанню демобілізації приділили велику увагу. Це дасть можливість "справедливо займатися залученням до війська тих людей, які потрібні для обороноздатності нашої країни".

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо скільки їх. І це справедливо, якщо вони заходили на строкову службу, у них закінчився термін строкової служби", — сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що ті строковики, хто має бажання залишитися, зможуть зробити це за допомогою підписання контракту. Усіх інших демобілізують.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 8 листопада продовжила строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Таке рішення ухвалено вже вдев'яте з початку повномасштабної війни. 

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Повідомлялось, що Україна запровадила Єдиний реєстр призовників, який покликаний нівелювати бюрократичну складову, щоби зменшити кількість необов’язкових візитів українців у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для отримання довідок чи дозволів. 

Раніше у статті для The Economist головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що країні важливо розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 19:10