Фото: Рixabay

В Україні хочуть ввести штрафи за небезпечне перевезення тварин у авто

У Верховній Раді зареєстрували проект закону, яким передбачається введення нового штрафу для автомобілістів. Зокрема, водіїв пропонують карати за небезпечне перевезення тварин.

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому у парламенті за номером 9016.

Автори документа вважають, що громадяни під час водіння нерідко тримають на руках чи колінах невеликих собак. Однак тварина може відвертати увагу та заважати водієві, тим самим створюючи потенційний ризик аварії.

"А в разі раптової зупинки чи зіткнення, відсутність спеціальних засобів для перевезення або надійних кріплень перетворює тварину на "снаряд", який може не лише травмувати інших пасажирів, пошкодити салон, але й стати причиною отримання нею серйозних травм або й загибелі. Приміром, в типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою у 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Як хочуть карати водіїв

Парламентарі пропонують увести штрафи за перевезення тварин у спосіб, який перешкоджає безпечному керуванню автівкою та дотримання водієм Правил дорожнього руху. Сума штрафу передбачає 510 гривень, за повторне порушення — 850 гривень.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні скасували необхідність увімкнення денних ходових вогнів та інших освітлювальних приладів для автомобілів. Ця норма діятиме до 1 жовтня.

Також повідомлялося, що народні депутати планують ввести низку змін для любителів керувати авто на підпитку. Так, у парламент внести законопроект, яким пропонують вилучати у нетверезих водіїв автомобілі на користь ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 13.05.2023 04:18