Фото з соцмереж

В Україні масштабна повітряна тривога: у Києві та кількох областях чути звуки вибухів

Вночі 28 квітня, близько 04:14, по всій Україні оголосили повітряну тривогу. У Київській обласній військовій адміністрації попередили про загрозу ракетної атаки.

Кореспонденти "Суспільного" повідомляють, що звуки вибухів були чутні в Дніпрі та Полтавській області. Також вони пролунали у Миколаєві та Черкаській області.

О 04:43 вибух було чутно й у Києві. У Telegram-каналі Верховної Ради закликали громадян зберігати інформаційну тишу та не заважати працювати силам протиповітряної оборони.

"Зберігаємо інформаційну тишу! Не заважаємо працювати Силам ППО! Перебувайте в укриттях!" — йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації підтвердили роботу ППО у столиці.

"Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях!" — закликали у КМВА.

Нагадаємо, російські загарбники у ніч на 27 квітня атакували Миколаїв, випустивши ракети "Калібр" по житлових будинках. Внаслідок атаки загинула людина, ще 23 особи отримали поранення.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич зазначив, що внаслідок атаки один із мікрорайонів міста залишився без світла. За його словами, це наймасштабніший обстріл з початку року. Також Сенкевич пояснив, що система протиповітряної оборони не засікла російські ракети, оскільки вони були випущені з моря і пройшли над річкою дуже низько.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 05:02