Фото: ДТЕК

В Україні може виникнути дефіцит електроенергії: енергетики звернулись до громадян

Через поступове похолодання, яке прогнозують синоптики вже цього тижня, в Україні може з'явитись дефіцит в енергосистемі. Через це українців просять заощаджувати електроенергію.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram "Укренерго".

"Синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня. Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію", — йдеться в повідомленні.

В операторі додали, що ситуація в енергосистемі залишається складною, адже 3 грудня, середньодобова температура була на 1,5 °C вище, ніж у попередню неділю, 26 листопада.

"Попри стабільну температуру, вечірній максимум споживання вчора був на 3,5% вище, ніж у попередню неділю 26 листопада. Головна причина — знижене споживання 26 листопада через масові знеструмлення споживачів на півдні в минулі вихідні", — наголосили енергетики.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 28 листопада заявив, що Україна протягом восьми місяців готувала енергосистему до важкої зими, що дало неабиякі результати. Попри масовану атаку дронів та негоду, планові вимкнення світла відсутні. Він наголошував, що наразі генерація українських систем покриває потреби населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.12.2023 18:57