Фото: Pixabay

В Україні обвалилися ціни на популярний овоч: з цим це пов'язано

В Україні цього тижня різко обвалилися ціни на тепличні огірки. Це відбулося завдяки теплій погоді.

Про це повідомляє портал EastFruit.

"Тепла погода, що встановилася практично на всій території країни ще з середини минулого тижня, помітно прискорила дозрівання місцевих тепличних овочів. Через різке зростання пропозиції продукції на внутрішньому ринку українські виробники змушені так само стрімко знижувати відпускні ціни", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, українські тепличні комбінати відвантажують огірки за 65-100 гривень за кілограм. Це в середньому на 32% дешевше, ніж тижнем раніше.

Водночас фахівці фіксують і недостатній попит з боку покупців та стабільне постачання дешевої імпортної продукції з Румунії. 

"Знижувальну цінову динаміку в даному сегменті представники тепличних комбінатів пояснюють недостатнім попитом з боку покупців. При цьому пропозиція огірків на ринку продовжує стрімко зростати. Вибірки в місцевих тепличних комбінатах поточного тижня помітно зросли завдяки теплій і сонячній погоді. Також стабільними залишаються поставки й дешевшої імпортної продукції з Румунії, середні ціни на яку на українському ринку, як правило, не перевищують 60 грн/кг", — наголосили у EastFruit.

За даними аналітиків, вартість тепличних огірків на цей час у середньому на 40% нижча, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, на ринку білокачанної капусти в Україні у перший тиждень квітня спостерігалася тенденція зниження попиту і цін. Це пов'язано з тим, що продукт має низьку якість внаслідок тривалого зберігання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.04.2024 17:17