Фото: "Вікна"

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу (карта)

У п'ятницю, 28 квітня, в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. У ЗСУ повідомляють про високу загрозу ракетної атаки. 

Про це свідчить мапа повітряних тривог.

Загроза ракетної атаки на Київщині. 

"Перейдіть в укриття або інші безпечні місця та залишайтеся там до відбою", — повідомляє Київська ОВА.

Станом на 19:00 повітряні тривоги пролунали по всій Україні, крім західних областей.

Карта повітряних тривог

Фото: alerts.in.ua

Ракетний обстріл 28 квітня: що відомо

Після четвертої ранку 28 квітня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. У мережі повідомляли про вибухи у Києві, Дніпрі та на Полтавщині. 

Дві російські ракети влучили по багатоповерхівці та складських приміщеннях в Умані на Черкащині. Начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Черкаській області Зоя Вовк опублікувала відео з місця влучання російської ракети. На кадрах видно, що повністю зруйновано під'їзд житлової багатоповерхівки.

Також були влучання у Дніпрі — там, як повідомив мер Борис Філатов, російська ракета вбила молоду жінку та трирічну дитину.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія застосовує нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі. Напередодні росіяни вдарили чотирма ракетами "Калібр" по Миколаєву — аналітики вказують, що під час обстрілу російські сили наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб унеможливити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич пояснював, що система протиповітряної оборони не засікла російські ракети, оскільки вони були випущені з моря і пройшли над річкою дуже низько.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 18:52