Колаж TrueUA

В Україні оголосили підозри найближчому соратнику Путіна та заступнику міністра оборони РФ

Слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу на помічника російського диктатора Володимира Путіна, який зараз обіймає посаду секретаря Державної ради РФ, Олексія Дюміна, а також на заступника міністра оборони Росії Юнуса-Бека Євкурова. Обидва посадовці входять до близького оточення очільника Кремля і допомагають йому вести війну проти України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як встановило слідство, Дюмін, який раніше був охоронцем Путіна, а потім став губернатором Тульської області організував мобілізацію чоловіків у регіоні для ведення бойових дій в Україні, створив Центр безпілотних систем і налагодив виробництво FPV-дронів та інших безпілотних літальних апаратів.

Своєю чергою заступник міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкуров забезпечує постійну підготовку військовослужбовців за контрактом і мобілізованих до Збройних сил РФ, які потім їдуть на фронт в Україну.

"За злочини проти нашої держави слідчі СБУ та прокурори Офісу Генерального прокурора заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Оскільки зловмисники переховуються від правосуддя, тривають комплексні заходи для їхнього покарання", — наголосили у СБУ.

В Україні оголосили підозри двом топчиновникам із близького оточення Путіна

Фото: СБУ

Нагадаємо, раніше підозри отримали колишні керівники колонії в окупованій Оленівці, які причетні до загибелі українських військовополонених внаслідок теракту 29 липня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.07.2024 13:58