Фото: lexinform.com.ua

В Україні оголосять конкурс на будівництво нових електростанцій: якою буде їхня потужність

Уряд ухвалив низку рішень для розвитку розподіленої генерації. Окремим розпорядженням Кабінет міністрів затвердив умови проведення конкурсу на будівництво генерувальних потужностей та виконання заходів з управління попитом. 

Про це йдеться на сайті урядового порталу.

Як зазначають у Кабміні, це дозволить збільшити обсяги генерації в енергосистемі та її подальший розвиток. Зокрема передбачається проведення конкурсів для будівництва об’єктів, потужність кожного з яких становить 5 МВт — 80 МВт, а загальна потужність конкурсу 700 мегаватів. 

"Відповідні об'єкти мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року", — йдеться у повідомленні Міненерго.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що станом на сьогодні фактично до 60% електроенергії України виробляють на атомних станціях. Тому державі важливо добудувати два енергоблоки Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Своєю чергою у компанії ДТЕК заявили, що графіки відключення світла в Україні можуть не застосовувати аж до середини жовтня. Це стане можливим за умови відсутності російських атак по енергетиці нашої держави та аномальної спеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.08.2024 17:39