Колаж: TrueUA

В "Укренерго" запевнили, що готові до зими, але потрібно більше "активного захисту": що це означає

Мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Про це заявив очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький у коментарі "Суспільному".

"Ми продовжуємо нарощувати спроможності з транспортування електрики саме магістральними мережами. І, що важливо, ми продовжуємо нарощувати захист електромереж", — зазначив він.

При цьому Кудрицький наголосив, що йдеться не тільки про активний захист, тобто систему ППО, за що відповідають Сили оборони, а також і про пасивний захист, інженерний захист, який дозволив 2024 року, порівняно, наприклад, з 2022 роком, в рази зменшити наслідки російських атак на українські підстанції.

Водночас керівник "Укренерго" додав, що українська енергосистема потребує більше "активного захисту", тобто протиповітряної оборони.

"Президент Володимир Зеленський під час зустрічей з міжнародними партнерами постійно наголошує, що для України необхідно забезпечити більше систем протиповітряної оборони, і це насправді те, що треба для того, щоб енергетика безпечно працювала", — підсумував Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, декілька днів тому в "Укренерго" заявляли, що Україна намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.08.2024 18:26