Фото: "Харківобленерго"

В "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми та повідомили, чи передбачаються відключення світла

Станом на ранок 7 серпня рівень споживання електроенергії в Україні такий же, як і попереднього дня. Застосування заходів обмеження у середу не прогнозується.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго" у Telegram-каналі.

Там наголосили, що споживання електроенергії стабілізувалось на одному рівні, відключення світла не прогнозуються. Проте через бойові дії та з інших причин знеструмлені 495 населених пунктів.

Споживання електроенергії

В "Укренерго" повідомили, що станом на 9:30 середи рівень споживання в Україні такий же, як учора, 6 серпня. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується.

"Вчора, 6 серпня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 15:00. Він був на 1,3% вищим, ніж максимальний рівень споживання попередньої доби. Дякуємо всім, хто дослухався до нашого прохання перенести користування потужними електроприладами на денні години — з 11:00 до 15:00", — написали в "Укренерго".

Як зазначили у компанії, експорт станом на сьогодні не відбувається і не передбачається.

Наслідки ворожих атак на енергосистему

За даними "Укренерго", вночі під час повітряної тривоги дією захисту відключалась магістральна повітряна лінія у південному регіоні. Знеструмлення споживачів не було, а лінія повернута в роботу дією автоматики.  

Водночас у центральному регіоні дією захисту відключалась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювались споживачі в окремих районах Полтавської області. Через 40 хвилин енергоживлення всіх споживачів було відновлене. 

Знеструмлення в Україні

У компанії зазначили, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 495 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Сумській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Чернігівській і Дніпропетровській областях.

Зауважимо, раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Нагадаємо, 3 серпня голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що Україна намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Своєю чергою заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що на сьогодні темпи ремонту енергетичної інфраструктури та його завершення багато у чому залежать від міжнародних партнерів. Посадовець наголосив, що наразі всі компанії мають чіткі графіки для проведення ремонтних робіт і вони мають завершитися до початку опалювального сезону.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.08.2024 11:25